Media & Nyheter

"Livet förändrades med en enkel behandling"

Thorbjörn Lindgren sprang på toaletten stup i kvarten och led av både läckage och urinträngningar. Tack vare en enkel behandling är han idag helt problemfri.

 

Läs hela artikeln här

"Mot ljusare tider"

I fredags publicerade ProstaLund sin bokslutskommuniké för Q4 där antalet behandlingar överträffade våra prognoser samtidigt som engångskostnader innebar ett lägre resultat än vi förväntat oss.

Läs hela artikeln här

CoreTherm - En unik behandlingsmetod 

CoreTherm är en icke-kirurgisk, individanpassad värmebehandling av godartad prostataförstoring, BPH, som drabbar hälften av män över 50 år. CoreTherm har utvecklats under 20 års tid av ProstaLund, ett svenskt medicintekniskt bolag som utvecklar innovativa produkter och behandlingar inom urologi.

Läs hela artikeln här

"Bättre och mer skonsam vård"

På avtalsutskottets sammanträde igår den 11 november fattade utskottet beslut om justering av ersättningsnivåer och åtgärder inom vårdval specialiserad urologi.

Läs hela artikeln här

Efter värmebehandlingen: "Jag är 70 år nu men känner mig inte en dag äldre än 50"

Jerry Holm, 70 år, från Lerum hade haft svårigheter med att tömma blåsan i flera år. Efter en undersökning på Alingsås sjukhus berättade en urolog för honom att han hade två val: “hyvling”, eller TURP (TransUretral Resektion av Prostata) som det heter, eller fortsätta med katetrar att tömma själv.

Läs hela artikeln här

"Så fick Lars Göran, 75, stopp på besvären"

– Min husläkare berättade för mig att han skulle gå i pension och då hamnade jag lite snett. Jag fick hoppa runt mellan olika läkare och ingen hade någon som helst aning om vad mitt tillstånd kunde bero på, berättar Lars Göran Selander.

Läs hela artikeln här

Urologen: ”En patientgrupp som hamnar i skuggan”

Godartad prostataförstoring är en folksjukdom som drabbar de flesta äldre män. Fler än 300 000 av dem kräver vård. Urologen Sonny Schelin tycker dock att det här är en bortglömd patientgrupp.

 

Läs hela artikeln här

Experten: "få rätt hjälp i god tid"

Godartad prostataförstoring är en sjukdom som kan medföra stort lidande hos den drabbade. Men det finns hjälp! Urologen och specialisten Sonny Schelin har svar på hur sjukdomen kan behandlas på ett smärtfritt sätt, innan besvären blir alldeles för smärtsamma.

 

Läs hela artikeln här

"Fler patienter skulle efterfråga behandlingen - om de visste om den"

Godartad prostataförstoring, eller Benign prostatahyperplasi, BPH, är en naturlig del av åldrandet bland män och symtomen brukar debutera i 50-års åldern. Hälften av alla män över 50 år drabbas, och nära 80 procent av alla män över 80 år.

Läs hela artikeln här

"Värme hjälpte Rolf"

När Rolf Johansson närmade sig 50 fick han problem med sin prostata. Han diagnostiserades med godartad prostataförstoring men erbjöds inte mer hjälp än medicinering från Landstinget – innan han på egen hand upptäckte CoreTherm värmebehandling.

Läs hela artikeln här

Prostatabesvär? Så kan du slippa nattkissandet

Så gott som alla män får förstorad prostata med åldern men alla märker inte av det. Blir prostatan för stor kniper den åt kring urinröret så att det blir svårt att tömma blåsan. Det kan leda till att man springer uppe på nätterna, vilket går ut över nattsömn och vila.

Läs hela artikeln här

"Värmebehandling lika bra som kirurgi vid förstorad prostata"

Många minimalinvasiva metoder för behandling av symtomgivande prostataförstoring (benign prostatahyperplasi, BPH) har prövats under det senaste decenniet. Mikrovågsbehandling är den av dessa metoder som visat sig vara mest konkurrenskraftig.

Läs hela artikeln här

Presentation Delårsrapport Jan-Mar 2022

Maj 6 2022

Presentation av bokslutskommuniké januari - december 2021

Februari 18 2022

Presentation av bokslutskommuniké januari - december 2020

Augusti 19 2021

Presentation av bokslutskommuniké januari - december 2020

Februari 19 2021

ProstaLund kommenterar cancereffekt

Januari 12 2021

ProstaLund - Västra Hamnen Investerardag 2 Dec 2020

December 2 2020